Nyhedsbrev

RC 751 Buskrydder Se fuld størrelse

RC 751 Buskrydder

Højt græs på skråt areal...

Græsset står højt, arealet skråner, og det er mere end besværligt, hvis ikke umuligt, at komme til at klippe eller slå det med en almindelig slåmaskine. Med mindre man tager ”den tunge” buskrydder på skulderen.

Flere detaljer

410040

DKK 143.500,00 ekskl. moms

DKK 179.375,00 inkl. moms

RC-751 - Buskrydder

Med Timan RC-751, der udmærker sig med lav egenhøjde, at være selvkørende ved at have fremdrift på larvefødder, at være fjernbetjent og udstyret med slagleklipper, der ”fælder” selv høje planter, udføres dette ellers vanskelige arbejde ganske let.

Skal der nedlægges bjørneklo, andre småbuske eller vildskud, som er et til to år, gøres det let med Timan buskrydder RC-751. Med sine kun 50 cm i højden kommer RC-751 ind under de fleste træer, hvor der ønskes ryddet for vildskud og anden vækst. RC-751 er udstyret med en professionel godkendt fjernstyring med indbygget nødstop og flere sikkerhedsfunktioner.

Timan RC-751 buskrydder og skrænteklipper er den stærke partner, når det gælder klipning på skråninger op til 58 grader, samt steder hvor det er vanskeligt tilgængeligt. Med sin klippebredde på 750 mm, kommer denne fjernstyrede enhed ind de fleste steder og med sit lave tyngdepunkt, er den særdeles stabil - selv under vanskelige forhold.

RC-751 klipper fri for larvebåndene, hvilket er ensbetydende med at der kan klippes helt ind langs en mur eller kant. Ligeledes bliver græsset ikke kørt ned af larvebåndene. Med sine 330 kg transporteres RC-751 let på trailer eller ladbil.

Larvebåndene er ophængt uafhængig af hinanden, hvilket er ensbetydende med at maskinen altid har fat i underlaget på fire punkter. Dette gør maskinen let at styre, da den bevæger sig roligere samtidig med at den har godt fat i underlaget selv i ujævnt terræn. Skal der skiftes slagler eller udføres andet vedligehold, kan klipperen placeres i serviceposition, hvilket giver gode arbejdsforhold.

Med støtte fra Forebyggelsesfonden har Timan A/S foretaget en undersøgelse af arbejdsmiljøet ved anvendelse af fjernstyret teknologi på buskrydder.

Resultatet er en rapport der belyser de arbejdsmiljømæssige aspekter/påvirkninger ved benyttelse af håndholdt buskrydder og fjernstyret buskrydder.

Rapporten er udarbejdet med baggrund af 4 virksomheders brug af håndholdt buskrydder og efterfølgende fjernstyret buskrydder. I alt har 30 og 19 personer deltaget i undersøgelsen, der er gennemført over 9 måneder.

Rapporten konkluderer at der opnås betydelige arbejdsmiljømæssige fordele, ved anvendelse af fjernstyret teknologi, når der skal arbejdes med buskrydder og at fjernstyret teknologi hurtigt læres at anvende.

Den fysiske belastning reduceres bl.a. på ryg og skuldre, samtidigt med at der opnås kapacitetsmæssige fordele.

Arbejdsmiljø ved anvendelse af fjernstyret teknologi på buskrydder

Læs mere her

Fra rapporten - arbejdsmiljø håndholdt/fjernbetjent buskrydder

Læs mere her

  • Skån ryg, hofter og ankler – og få udført op til 4 mands arbejde
  • Bedre og sikket arbejdsmiljø = mindre sygefravær
  • Ideel til arbejde under fjernvarmerør, solcelleanlæg, ved regnvandsbassiner, helleanlæg og andre svært tilgængelige områder
  • En sikker investering i et godt arbejdsmiljø

 

Specifikationer:

Motor - Briggs & Stratton: 14 HK

Transmission til larvebånd: Hydraulisk

Transmission til slagleklipper: Mekanisk med el-kobling

Klippebredde: 750 mm

Vægt: 345 kg

Max arbejdshældning i alle retninger: 50 grader

Kip vinkel: 70 grader

Tyngdepunkt: 200 mm over jorden

Total længde: 1.650 mm

Total bredde: 870 mm

Total højde: 580 mm

Trædeflade på larvebånd: 800 mm